Navigation auf uzh.ch

Suche

Institut für Lebensmittelsicherheit und -hygiene

Veranstaltungen / Kolloquien

Kolloquien im Frühjahrssemester 2024

Dienstag 13:00-14:00
(digital über TEAMS)

.

27. Februar

Bettina Gächter, Geflügelabteilung

Occupationally acquired laboratory infections in veterinary bacteriology

.

5. März

Meret Huwiler, Kuratorin Tierpark Bern

«Tauben in Bern – für Mensch und Tier»

.

12. März

Karin Darpel, IVI

Up-date on avian influenza in Switzerland

.

19. März

Francis Muchaamba, Institute for Food Safety and Hygiene

Evaluation of the IR Biotyper discriminatory power of starter culture strains and food borne pathogens

.

26. März

Enrique Rayo, Institut für Veterinärpathologie

Chlamydia trachomatis/Neisseria gonorrhoeae co-infection in men-who-have-sex-with-men: preliminary findings from the Swiss PrEPared cohort study.

.

2. April

Guido Bloemberg, Viro Irchel

Disappearance and re-emergence of influenza during and after the COVID-19 pandemic

.

9. April

Daphne Zubler, Institut für Veterinärpathologie

Pilot study to detect Chlamydia suis in pig manure using real-time PCR.

.

16. April

Agnes Weiß, Arbeitsgruppe Lebensmittelmikrobiologie, Hamburg School of Food Science, Hamburg

Titel folgt

.

23. April

Lauren Alteio, FFoQSI - Austrian Competence Centre for Feed and Food Quality, Safety and Innovation, University of Vienna

FoodSafeR: Challenges and future perspectives on the persistence of food-associated Listeria monocytogenes

.

30. April

Nadja Fässler, Institut für Veterinärpathologie

Establishing shuttle vector-based transformation systems for Chlamydia pecorum and Chlamydia abortus.

.

7. Mai

Michael Biggel, Institute for Food Safety and Hygiene

Projekt invEC-T: a diagnostic test for invasive urinary tract infections

.

14. Mai (at 2 pm !!!)

Valerie De Anda, University of Texas at Austin Marine Science Institute

Breaking Boundaries in Microbiology: The Impact of Genomic Long Reads

.

21. Mai

Andreja Rajkovic, Faculty of Bioscience Engineering, Department of Food Technology, Safety and Health, Ghent University

Simple is good if it is enough: a small talk on B. cereus and C. perfringens pathogenicity

.

28. Mai

Taurai Tasara, Institute for Food Safety and Hygiene

Uncover the ADP ribosylation defense system of Listeria

.

 

.

Weiterbildungsmodule ILS

.

Modul Lebensmittelsicherheit im Rahmen der Ausbildung Amtliche TierärztInnen 

Kontakt, Sekretariat: email

.

Modul Lebensmittelsicherheit im Rahmen der Ausbildung Amtliche Fachassistenten 

Kontakt, Sekretariat: email

.

Modul "Weiterbildung für in der Fleischkontrolle tätige TierärzteInnen" 

Kontakt, Sekretariat: email

.

Modul Lebensmittelsicherheit im Rahmen der Ausbildung FVH Wiederkäuer 

Kontakt, Sekretariat: email

.

Modul Kulturelle Mastitisdiagnostik 

Kontakt, Diagnostik: email

Die wichtigsten Mastitiserreger (PDF, 7 MB)

Sonderausgabe Schweizer Archiv für Tierheilkunde Juni/2013: Mastitiserreger - Resistenzsituation Link

Mastitiskompass (Kooperation: Boehringer Ingelheim (Schweiz) GmbH, Rindergesundheitsdienst, Institut für Lebensmittelsicherheit und –hygiene)